top of page

Förbättra sömnen med yoga nidra!

Uppdaterat: 13 dec. 2023

Att förbättra sömnen är lättare sagt än gjort, särskilt när man inte vet hur man ska göra. Yoga är ett enkelt och hälsosamt sätt att förbättra sömnen, särskilt yoga niadra. I denna artikel kommer vi gå igenom varför yoga nidra är bra och hur du kan lära dig att utöva yoga nidra.Två hundar som sover

Hur kan yoga nidra förbättra sömnen?

Stressreduktion - En av de främsta orsakerna till sömnsvårigheter är stress. Yoga nidra hjälper till att minska nivåerna av stresshormonet kortisol genom att främja avslappning och lugn. Detta hjälper att skapa ett tillstånd av djup avkoppling som motverkar de negativa effekterna av daglig stress.


Minskar sömnlöshet - För de som lider av sömnlöshet eller har svårt att somna, kan yoga nidra vara en naturlig lösning. Genom att följa guidade instruktioner lär du dig att slappna av, vilket i sin tur underlättar övergången till sömn.


Förbättrar sömnkvaliteten - Yoga nidra kan öka tiden du är i en av de djupa sömnfaserna, vilket är då du får mest återhämtning. Yoga nidra främjar också regelbunden sömnrytm och hjälper till att balansera kroppens biologiska klocka.


Ökar medvetenhet om kroppen - Genom att praktisera medveten närvaro under yoga nidra sessioner blir du mer medveten om kroppens signaler och spänningar. Det ökade medvetande kan hjälpa dig att identifiera spänningar som kan störa din sömn.


Hur du kan utföra yoga nidra själv?

Hitta en lugn och avslappnad miljö - Välj en plats där du kan ligga ner och vara bekväm, gärna en plats där du inte blir störd under din session.


Använd sköna kläder - Använd kläder som du är bekväm i, gärna något som sitter löst och är mjukt i materialet. Många gillar att ha ett tyngdtäcke över sig.


Följ en guidad session - Utan någon som guidar dig kan det vara väldigt svårt att veta vad man ska göra, nedanför hittar du några guidade videos som vi rekommenderar.


Använd spikmatta - För att uppnå maximal avslappning bör du ligga på en spikmatta när du utför yoga nidra.

Sammanfattningsvis kan yoga nidra vara en bra investering för att förbättra sömnen men även din allmänna hälsa. Ifall du regelbundet praktiserar yoga nidra kommer du att se förbättringar inom sömnkvaliteten, tiden det tar att somna och en mer balanserad vardag.Trött på att vara trött?

Vi på Great Sleep Solutions hjälper dig, kolla in i butiken!
All information på denna webbplats, oavsett datum, bör aldrig ersätta personlig medicinsk rådgivning från din läkare eller annan kvalificerad vårdgivare.

1 commento

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Ospite
23 nov 2023
Valutazione 5 stelle su 5.

Jättebra hjälp, den videon ni länkat högst upp var jättehärlig😍 TACK!!!!

Mi piace
bottom of page