top of page

Förbättrar magnesium sömnen?

Att sova bra är avgörande för våran hälsa och vårt välbefinnande. Dessvärre kämpar många människor med sömnproblem i dagens stressiga samhälle. Men lösningen på dina sömnproblem kan finnas i något så enkelt som magnesium. I detta inlägg kommer vi att gå igenom hur magnesium förbättrar sömnen.


Köp ditt magnesium hos oss!


stress och sömn

Vad är magnesium?

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler som spelar en central roll i kroppens biologiska processer. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmatt­ning, elekt­rolytbalansen, nor­mal energiomsättning, nerv­systemets normala funktion, nor­mal muskelfunktion, nor­mal proteinsyntes, nor­mal psykologisk funktion, bi­behålla normal benstomme, bi­behålla normala tänder och har en roll i cell­delningsprocessen.


Varför förbättrar magnesium sömnen?

Magnesium är en mineral som innehåller melatonin, ett hormon som reglerar vår dygnsrytm. Studier har visat att de som äter magnesium har högre nivåer av melatonin, vilket gör att vi somnar snabbare och får en mer kvalitativ sömn. Studier har visat att magnesium kan hjälpa mot insomni. Studien visar att magnesium kan bidra till att sömnen blir mer kvalitativ och längre och att man inte vaknar upp tidigt på morgonen. 


Magnesium har visat sig vara ett effektivt sätt att motverka trötthet under dagen. Magnesium främjar även nervsystemets normala funktion, och ett normalt nervsystem gör det enklare för kroppen att slappna av och somna. förbättrar magneisum sömnen

Magnesium och stress?

Stress är ett av de vanligaste sömnproblemen. Magnesium fungerar som en antistress mineral eftersom att magnesium minskar frisättningen av stresshormoner och ökar våran stresstolerans. När vi är stressade förbrukar kroppen mer magnesium än vanligt. Brist på magnesium ökar effekterna av stress, samtidigt som de ökade effekterna av stress ökar bristen på magnesium. För de som lider av stress och sömnproblem kan det vara fördelaktigt att ta magnesium.


När ska man ta magnesium?

Magnesium tas med fördel på kvällen då de aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Det parasympatiska nervsystemet är det nervsystem som är mest aktivt under vila. Det parasympatiska nervsystemet ser till att kroppen blir lugn, vilket gör att kroppen blir redo för sömn.Källor:Trött på att vara trött?

Vi på Great Sleep Solutions hjälper dig!
All information på denna webbplats, oavsett datum, bör aldrig ersätta personlig medicinsk rådgivning från din läkare eller annan kvalificerad vårdgivare.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page