top of page

De bästa knepen för att minska stress!

Stress har blivit en konsekvens av vårt moderna liv, och dess påverkan på vår hälsa är tydlig. Att minimera stress och främja en god sömn är avgörande för en balanserad och hälsosam livsstil. I detta inlägg går vi igenom de bästa knepen för att minska stress.


stress och sömn

Stress och sömn

Stress kan påverka sömnen på olika sätt, men ett av de vanligaste är insomni. När vi är stressade tenderar vi att tänka överdrivet mycket på ansvarsområden som arbete, familj och ekonomi, och dessa tankar gör att hjärnan inte kan koppla av, vilket leder till att man inte kan somna. När man ligger i sängen och inte kan sova börjar man ofta tänka på det, vilket i sin tur skapar ännu mer stress.


Kortisol är ett stresshormon, och när vi har för höga nivåer kortisol blir det svårt att somna. En studie har visat att när vi sover så minskar vi kortisolnivåerna, vilket betyder att sömnbrist ökar nivåerna av stress, vilket i sin tur ökar risken för sömnbrist. Dålig sömn gör även att kroppen hanterar stress på ett sämre sätt. Stress och sömn är en ond cirkel som kan vara svår att bryta när man väl hamnat i den.


Nu, de bästa knepen för att minska stress


Läs en bok

En studie genomförd av University of Sussex visade att läsning kan minska stressnivåerna med hela 68%. Läsning är även ett mycket bättre alternativ än att ligga och kolla på mobilen innan du ska sova. Det är viktigt att du läser en fysisk bok, och inte en e-bok. 


Meditera

Meditation är enkelt och ofta helt gratis att börja med. En studie visade att meditation minskade kortisolnivåerna med nästan 50%, vilket är ett otroligt resultat. Vill du lära dig mer om meditation kan du läsa denna artikel. Ifall du vill få hjälp av våra experter kan du anmäla dig till sömnklubben.


Träna

Träning är viktigt för att minska stress. När vi tränar frisätts endorfiner, kroppens “må-bra” hormoner. Enligt apa.org känner sig 53% bättre efter att de tränat, 35% säger att de blir gladare av att träna och 30% säger att de blev mindre stressade efter att ha tränat. Ifall du vill få hjälp av våra experter kan du anmäla dig till sömnklubben


Andas

Att göra olika andningsövningar är ett annat väldigt effektivt knep för att förbättra sömnen. Att andas medveten gör att kroppen aktiverar det parasympatiska nervsystemet, vilket främjar lugn och avslappning. Ifall du vill få hjälp av våra experter kan du anmäla dig till sömnklubben


Ät magnesium

Magnesium fungerar som en antistress mineral eftersom att magnesium minskar frisättningen av stresshormoner och ökar våran stresstolerans. När vi är stressade förbrukar kroppen mer magnesium än vanligt. Brist på magnesium ökar effekterna av stress, samtidigt som de ökade effekterna av stress ökar bristen på magnesium. För de som lider av stress och sömnproblem kan det vara fördelaktigt att ta magnesium.Källor:Trött på att vara trött?

Vi på Great Sleep Solutions hjälper dig!
All information på denna webbplats, oavsett datum, bör aldrig ersätta personlig medicinsk rådgivning från din läkare eller annan kvalificerad vårdgivare.

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page